Niet alles wordt door uw brandpolis verzekerd

Bron: magazine Moneytalk uitgave april 2010.

Een brandverzekering komt ook tussen indien uw woning te maken krijgt met waterschade. In dat verband wijzen we erop dat elke brandpolis voortaan de wettelijk verplichte dekking van schade door overstroming moet bevatten

Een goede brandpolis dekt echter ook schade als gevolg van het binnensijpelen van regenwater of sneeuw door het dak, schade als het gevolg van overlopen van dakgoten, afvoerbuizen en openbare riolen, schade als het gevolg van wegvloeien van water uit hydraulische systemen, toestellen, leidingen, aquaria, waterbedden, zwembaden en jacuzzi's.

Een goede brandverzekering betaald ook de opsporingskosten bij een lek of vermoeden van een lek in waterleidigen, een gasleiding, of leidingen van de centrale verwarming. En niet alleen de kosten van opsporing worden terugbetaald, maar ook de kosten van herstelling!

Zijn er dan geen addertjes onder het gras? Natuurlijk wel. U zult immers lang moeten zoeken naar een brandpolis die schade terugbetaalt die het gevolg is van het binnendringen van regenwater of grondwater door een gebrekkigen waterbestandheid van keldermuren en buitenmuren. Met andere woorden als uw kelder ondergelopen is door opstijgend vocht blijft u in de kou staan. Ook schade te wijten aan brek van preventie of voorzorg is niet verzekerd. Als de schade het gevolg is van binnensijpelend water via een plat dak zal evenmin de schade terugbetaald worden.

Regels voor verzekering waterschade verschenen in magazine Moneytalk